Fieldspanieli

Fieldspanieli (FIELD SPANIEL)

Knutte-.jpg
IMG_9044-2.jpg
Pennut.jpg
0VR01769.jpg
Hymy ja Vickan crop 2
 
FCI:n numero: 123
Rotumääritelmä hyväksytty: FCI 12.5.2015
SKL 2.6.2015
 
Alkuperämaa: Iso-Britannia
Virallinen rotuyhdistys: Fieldspanielit ry
Rotumääritelmä: Fieldspanieli
 
Facebook.com:
 
FCI luokitus: Ryhmä 8 ylösajavat, noutavat koirat ja vesikoirat
Alaryhmä 2 ylösajavat koirat
Käyttökoetulos vaaditaan
 

Lyhyt rotumääritelmä:
Fieldspanieli on tasapainoinen, jalo ja ryhdikäs metsästysspanieli. Rakenteeltaan toiminnallinen ja kestävä. Fieldspanielin säkäkorkeus on noin 46cm. Hyväksyttäviä värejä ovat musta, maksanruskea tai roan tai mikä tahansa näistä väreistä punaruskein merkein. Karvapeite on pitkää, sileää, kiiltävää, silkkistä, tiivistä ja säältä suojaavaa. Fieldspanielin pää antaa hienostuneen, luonteikkaan ja jalon vaikutelman. Ilme on vakava ja lempeä. Kaula ja selkä ovat vahvat ja lihaksikkaat, rintakehä syvä ja hyvin kehittynyt. Häntä on kauniisti hapsuttunut ja eloisasti liikkuva. Eturaajat kohtuullisen pituiset, luut ovat suorat ja litteät. Takaraajat vahvat ja lihaksikkaat, kohtalaisesti kulmautuneet, kintereet matalat. Käpälät tiiviit ja pyöreät. Askellus pitkä ja kiireetön, takaraajan työntö voimakas.

Luonne:
Rotumääritelmässä luonteen luonnehdinta; poikkeuksellisen kuuliainen, toimelias, herkkä ja itsenäinen. Vihaisuus tai liiallinen arkuus ovat hylkääviä virheitä. Fieldspanieli tulee yleensä hyvin toimeen kaikkien ihmisten sekä koirien kanssa (myös samaa sukupuolta olevien). Se kiintyy vahvasti omistajaansa, ja on miellyttämisenhaluinen. Se on yleensä innokas ja utelias, ja sen kanssa on helppo mennä vieraisiinkin paikkoihin. Fieldspanieli on luonteeltaan vilkas ja eloisa, mutta osaa myös rauhoittua. Se on nopea oppimaan, ja innostuu omistajan kanssa yhdessä tekemisestä.

Harrastus:
Fieldspanieli on monipuolinen harrastuskoira. Rotu ei ole jakautunut näyttely- ja käyttölinjoihin, vaan sama koira voi olla menestynyt näyttelykehissä ja silti olla isännän lintukoirana. Suosituimmat harrastuslajit fieldspanielin kanssa ovat näyttelyt ja mejä. Jonkin verran niiden kanssa kilpaillaan myös tokossa ja rally-tokossa. Myös agilityn ja nose workin harrastajia rodun parista löytyy, mutta viime aikoina ei ole niissä ollut koekäyntejä. Moni fieldspanieli on perheen metsästyskoirana, mutta näistä ei ole tilastoja, eikä rodun edustajia ole spanieleiden käyttökokeissa käynyt viime vuosina, vaikka moni metsästäjä onkin ihastunut rodun käyttöominaisuuksiin. Joitain fieldspanieleita on MH-luonnekuvauksen ja/tai luonnetestin suorittanut.

Tutustu rotuun lähemmin: Fieldspanielit ry kotisivuille
 
IMG_1601-2-scaled.jpg
KIPPER.jpg
Pentu2_InPixio.jpg
0VR09650-scaled.jpg
25.jpeg
IMG_0331-2-scaled.jpeg
Reino (2) cropattu
IMG_0332-2-scaled.jpeg